Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Jaarlijks kun je €100 tot €500,-  besparen met een waterontharder waardoor je de investering binnen enkele jaren terugverdiend. 100% kalkvrij water is niet alleen goed voor je apparatuur, badkamer, en servies, het is ook nog eens heerlijk zacht voor je huid. Maar kalkvrij water brengt u nog veel meer! Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Alle voordelen op een rij

Lagere energiekosten

Zacht water maakt een einde aan kalkaanslag. En dat scheelt enorm! Kalk zet zich namelijk af op de verwarmings elementen van uw apparatuur en dat betekent rendementsverlies. Hierdoor verbruiken de zelfde apparaten veel meer energie. Met een gezin van vier personen kun je rekenen op een besparing van € 80 per jaar op de energierekening en cv-onderhoud.

Langere levensduur huishoudelijke apparatuur

Alle apparaten zoals espressomachine, waterkoker, vaatwasser, wasmachine, strijkijzer en Quooker blijven voor altijd kalkvrij. 100% zacht water water zorgt voor een betere werking en het verlengt de levensduur van de apparatuur in huis.

Sanitair blijft langer mooi

Zacht water laat geen kalksporen achter na het douchen of nat maken van de tegels, toiletten en andere soorten sanitair. Deze worden beschermt tegen kalkaanslag. 

Zachte was en kalkvrije wasmachine

Met zacht water blijft de kleur van je kleding blijft langer mooi en slijt minder snel. Er is veel minder wasmiddel nodig en hoeft niet meer op hoge temperaturen te wassen. Ook het gebruik van zeep, shampoo en vaatwaspoeder kunt u halveren. En antikalkmiddelen? Die zijn verleden tijd!

Het verbetert de smaak van water

Onthard water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat alle kalk deeltjes uit het drinkwater wordt gefilterd, geniet je extra van de smaak van je koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Het verbruik van schoonmaak- en wasmiddelen neemt af

Je hoeft nooit meer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in de badkamer, keuken of toilet. Schoonmaakmiddelen zoals zeep, shampoo, en (vaat) waspoeder komen beter tot hun recht in kalkvrij water. Zo bespaart je tot wel 75% op de schoonmaak- en wasmiddelen.

Tijdbesparing

Een waterontharder zorgt ervoor dat je bespaart op de kosten en minder tijd besteed aan het schoonmaken van sanitair of vervangen van huishoudelijke apparatuur. Door zacht water ontstaat er geen nieuwe kalkafzetting. Dit zorgt er ook voor dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt.

Het draagt bij aan een beter milieu

Door minder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen, bespaart u niet alleen geld maar zo draagt u ook bij aan een beter milieu.

Weldaad voor huid en haar

Men met een huidaandoening, zoals eczeem, beweren dat de klachten verminderen na consistent gebruik van zacht water. In enkele gevallen wordt er zelfs gesproken van volledige genezing van de huidaandoening. Door het gebruik van zacht water voelt uw haar en huid zijdezacht aan. Op het moment dat hard water verdampt, vormt er zich een residu op de huid. Dit kan ervoor zorgen dat de huid en haar geïrriteerd raakt en/of uitdroogt.

Minimale besparing € 125,00 per persoon per jaar

Leidingen, kranen en douchekoppen blijven kalkvrij en houden een goede doorstroom deze hoef je nooit meer te ontkalken. Met zacht water bespaart je onder andere op schoonmaakmiddelen en energie. Als het gaat om besparing op schoonmaakmiddelen zoals zeep, shampoo, en (vaat) waspoeder, kunt je rekenen op een besparing van € 125,00 per persoon per jaar.

Conclusie

Voor de terugverdientijd van een Aqua at Home waterontharder kun je bij een huishouden van vier personen rekening houden met een besparing van minimaal € 500,00 per jaar!

Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

Wat is de prijs van een Aqua at Home waterontharder?