Waterfilter van Aqua at Home

Voor heerlijk, schoon en veilig drinkwater uit eigen kraan.

Ons lichaam bestaat grotendeels uit water, om goed te kunnen functioneren hebben wij vocht nodig. Als je te weinig drinkt, dan verzuurt je lichaam, je raakt sneller vermoeid en verlies je je concentratie. Daarom is het belangrijk dat je voldoende vocht tot je neemt, nog belangrijker is dat het water vrij is van vervuilende stoffen.

In Nederland wordt ons drinkwater heel goed gezuiverd, maar er komen steeds meer berichten naar buiten dat er toch nog een aantal schadelijke stoffen in ons drinkwater terecht komen. Dit komt omdat er steeds meer afval gedumpt wordt in het water.

Hier zijn een aantal stoffen die in ons drinkwater terecht zijn gekomen, geneesmiddelen, drugs, herbiciden en pesticiden, chemicalien, lood, olie en benzine.

Wanneer deze stoffen niet in uw lichaam komen, dan hebben ze ook geen effect op uw gezondheid of op die van uw kinderen.

Waterfilter van Aqua at home

Met het waterfilter van Aqua at Home bent u altijd verzekerd van hoogwaardig puur en veilig drinkwater.

Bespaar het milieu en uw portemonee door geen flessen water te kopen. Geniet van 100% zuiver water uit uw eigen kraan.

Naam item Aqua PWG waterfilter Gold
Capaciteit 15000 liter
Hoogte 56 cm
Diameter 9 cm
Prijs  € 169
 • Behoud gezonde mineralen
 • Gemakkelijke en eenvoudige installatie
 • Past in elke keukenkast
 • Duurzaam
 • Plug & Play
 • Stroomloos
 • 100% Zuiver water

installeren en onderhoud

Het installeren van onze waterfilter is vrij gemakkelijk. U kunt het zelf heel eenvoudig monteren met behulp van de meegeleverde handleiding. Uiteraard is het ook mogelijk dat onze monteur uw waterfilter komt plaatsen. Voor meer informatie kunt u bellen met onze klantenservice.

Het jaarlijks verwisselen van de filter gaat in een handomdraai. Deze kunt u ook bestellen via onze webshop.

 

Werking

Het Aqua waterfilter bevat een actief-Carbonfilter voorzien van zilver oxide dat ongewenste stoffen uit uw drinkwater verwijdert en heeft een filterclassificatie van 0,1 micron.

De waterfilter van Aqua at Home zorgt ervoor dat er geen antibiotica, medicijnresten, bacteriën en pesticiden meer in het drinkwater terecht komt. U geniet van lekker, schoon en bovenal veilig drinkwater uit uw eigen kraan.

Het drinkwater filteren is inmiddels een hele voor de hand liggende keuze. Deze technologie wordt wereldwijd het meest gebruikt voor waterfiltratie. Het is de meest efficiënte filtertechnologie voor het verminderen en elimineren van bacteriën uit het drinkwater.

Veelgestelde vragen

Hoe komt bacterie in het drinkwater?

Net als elke andere stof bevat drinkwater  kleine hoeveelheden bacteriën. De meeste van deze bacteriën komen veel voor en zijn over het algemeen niet schadelijk. Soms wordt er chloor toegevoegd aan drinkwater om bactriegroei in de leidingen tegen te gaan. Daarom bevat drinkwater soms ook kleine hoeveelheden chloor.

 

Smaakt mijn water anders met een waterfilter?

Ja, het water smaakt lekkerder door gebruik van actief koolfilter.

Verwijdert een waterfilter essentiële mineralen?

Nee, een waterfilter ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Verwijdert alleen ongewenste stoffen en nutraliseert het smaak van uw drinkwater.

welke ongewenste stoffen zitten in het drinkwater
 • Geneesmiddelen
 • Röntgencontrastmiddelen
 • Bestrijdingsmiddelen
 • Industriële stoffen
 • Complexvormers
Hoe komen medicijn resten in het water?

Jaarlijks komt minstens 140 ton resten van medicijnen via urine en ontlasting in het riool terecht. Daarna belanden de medicijnresten in het oppervlaktewater. Ook komen medicijnresten in het grondwater voor. Via het grondwater en het oppervlaktewater komen medicijnresten vervolgens in het drinkwater terecht.

Is flessen water gezonder dan kraanwater?

Aan mineraal- en bronwater worden minder kwaliteitseisen gesteld dan aan kraanwater. Ook zijn de eisen voor flessenwater minder streng.
Sommige fabrikanten van mineraalwaters zeggen dat mineralen goed zijn voor het lichaam. Dat is inderdaad zo, maar teveel mineralen is niet goed. Daarom geeft het Drinkwaterbesluit voor kraanwater aan wat het maximale gehalte aan mineralen mag zijn. Voor flessenwater geldt deze richtlijn niet.

 

Heeft een waterfilter onderhoud nodig?

Nee, de filtercartridge moet wel jaarlijks vervangen worden.

Verwijdert het Aqua waterfilter ook kalk uit het water?

Nee, daarvoor heeft u een waterontharder nodig op basis van ionenwisseling.

Adviesgesprek of offerte aanvragen?