Hoe hard is uw water?

Hard water veroorzaakt kalkaanslag. Op het moment dat hard water verwarmd wordt, onstaat er ketelsteen in apparaten zoals boilers, geisers, de (af) wasmachine en het koffiezetapparaat. Door deze kalkafzetting op de verwarmingselementen verbruiken de zelfde apparaten veel meer energie om het water te verwarmen. Dit zorgt voor een lager rendement van de apparaten, hoger energieverbruik en snellere defecten. Ook heeft u meer (af) wasmiddel nodig. Dit is natuurlijk nadelig voor de portemonnee en het milieu.

Verbetert een waterontharder de smaak van water?

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost.

De deeltjes in zogenaamd hard water die de beruchte witte kalkvlekken op uw sanitair en/ of waterkoker veroorzaken. De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Deze mineralen komen van natuur al voor in het grondwater. Voordat water in de waterleiding komt, stroomt het eerst door verschillende grondlagen waar het mineralen en kalk opneemt. Hoe meer van deze miniralen in het water aanwezig zijn, hoe harder het water is. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water. 

Vraag de gratis waterhardheid test aan.

Bent u benieuwd naar de waterhardheid in uw woning? Wij bieden een gratis wateranalyse aan. Eén van onze adviseurs komt vrijblijvend bij u langs om de waterhardheid in uw woning te meten en u kennis laten maken met de voordelen van zacht water. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

  Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

  Maarten Verboom
  06/06/2021
  Geverifieerde
  Heldere en vriendelijke communicatie; zowel in aankoopproces als op de dag van de installatie. Transparant geholpen aan een mooie en kwalitatieve waterontharder. Daarnaast goede garantievoorwaarden op de waterontharder. Jaarlijks onderhoud is eventueel zelf uit te voeren - daardoor niet gebonden aan servicecontract plus dat kosten beperkt blijven. Bedrijf komt al met al betrouwbaar over en daarmee aanrader!
  Quyen Ly
  06/06/2021
  Geverifieerde
  echt 100% zacht water, ben erg blij met Aqua at Home.
  Mohammed Dawud
  05/06/2021
  Geverifieerde
  Aqua at Home heeft ook bij ons een waterontharder en waterfilter geplaatst! En wat zijn we hier blij mee! Het water is heerlijk zacht en dat merk je direct! Wat een topinvestering is dit! Ook de service is uitstekend, alles word goed uitgelegd. Ook werd alles netjes geïnstalleerd en netjes achtergelaten. Wij zijn er echt erg blij mee!
  Kim Davidse
  05/06/2021
  Geverifieerde
  Snelle nette service. En direct resultaat. Goed te merken aan je huid. Heel blij mee! Bedankt!
  Marianne Moedt
  04/06/2021
  Geverifieerde
  Goede service, er wordt goed met je mee gedacht en alles wat de klant wil is mogelijk! De waterontharder doet goed zijn werk. Het water smaakt heerlijk en er is geen kalk meer zichtbaar op douchewand. Ook geen watervlekken meer op het zwarte aanrecht. Een aanrader!
  Trudy Jansen
  26/05/2021
  Geverifieerde
  Marc Sleurink
  11/05/2021
  Geverifieerde
  Goede snelle service. Nette communicatie en het product bevalt heel goed.
  Dick Davidse
  09/05/2021
  Geverifieerde
  Goede voorlichting en advies. Duidelijke afspraken en perfecte montage. Alles wat je mag verwachten van een leverancier. En dat tegen een scherpe prijs. De ervaring van kalkvrij water is geweldig. Ik kan het iedereen aanraden.
  Kirsten Kamps
  06/05/2021
  Geverifieerde
  Wij hebben geen standaard huis en het plaatsen van een waterontharder was een uitdaging. Aqua at home heeft heel goed meegedacht, zijn vriendelijk, makkelijk te bereiken en uiteindelijk hebben ze een waterontharder geplaatst. Ontzettend blij mee.
  Woningisolatie Nederland
  03/05/2021
  Geverifieerde