100% zacht water

Duurzaam

Compact

15 jaar all-in garantie

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost.

De deeltjes in zogenaamd hard water die de beruchte witte kalkvlekken op uw sanitair en/ of waterkoker veroorzaken. De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Hard water heeft een veel grotere concentratie mineralen ten opzichte van zacht water. Mineralen komen van natuur al voor in het grondwater. Hoe meer van deze miniralen in het water aanwezig zijn, hoe harder het water is. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water. Vooral calcium- en magnesium deeltjes veroorzaken kalkaanslag. 

Hard water heeft vrijwel geen effect op de menselijke gezondheid. Zacht water is beter voor uw huishoudelijke apparatuur en het milieu. Hard water veroorzaakt kalkaanslag. Op het moment dat hard water verwarmd wordt, onstaat er ketelsteen in apparaten zoals boilers, geisers, de (af)wasmachine en het koffiezetapparaat. Door deze kalkafzetting op de verwarmingselementen verbruiken de zelfde apparaten veel meer energie om het water te verwarmen. Dit zorgt voor een lager rendement van de apparaten, hoger energieverbruik en snellere defecten. Ook heeft u meer (af)wasmiddel nodig. Dit is natuurlijk nadelig voor de portemonnee en het milieu.  

Offerte aanvragen of meer informatie ontvangen?

We helpen u graag verder.

100% zacht water

Duurzaam

Compact

15 jaar all-in garantie

Waterontharders

Voordelen van een waterontharder

Wat is waterhardheid?

Plaatsing van een waterontharder

AQUA AT HOME

Over Ons

Service en Garantie

Veelgestelde vragen

Klachtregeling

Retour herroepingsrecht

ONZE MODELLEN

Aqua DUO Waterontharder

Aqua COMBI Waterontharder

REGIO

Zwolle

contactgegevens

+31 (85) 060 3800

info@aquaathome.nl

Telfordstraat 9-24

8013 RL Zwolle