Hoe hard is uw water?

Vraag de gratis waterhardheid test aan.

Bent u benieuwd naar de waterhardheid in uw woning? Wij bieden een gratis wateranalyse aan. Eén van onze adviseurs komt vrijblijvend bij u langs om de waterhardheid in uw woning te meten en u kennis laten maken met de voordelen van zacht water. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

  Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

  Hard water veroorzaakt kalkaanslag. Op het moment dat hard water verwarmd wordt, onstaat er ketelsteen in apparaten zoals boilers, geisers, de (af) wasmachine en het koffiezetapparaat. Door deze kalkafzetting op de verwarmingselementen verbruiken de zelfde apparaten veel meer energie om het water te verwarmen. Dit zorgt voor een lager rendement van de apparaten, hoger energieverbruik en snellere defecten. Ook heeft u meer (af) wasmiddel nodig. Dit is natuurlijk nadelig voor de portemonnee en het milieu.

  Verbetert een waterontharder de smaak van water?

  Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

  Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

  Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

  Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost.

  De deeltjes in zogenaamd hard water die de beruchte witte kalkvlekken op uw sanitair en/ of waterkoker veroorzaken. De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Deze mineralen komen van natuur al voor in het grondwater. Voordat water in de waterleiding komt, stroomt het eerst door verschillende grondlagen waar het mineralen en kalk opneemt. Hoe meer van deze miniralen in het water aanwezig zijn, hoe harder het water is. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water.