HOE WERKT DE WATERONTHARDER VAN AQUA AT HOME

De waterontharders van Aqua at Home werken op basis van ionenwisseling. Het hard water stroomt door de kunstharskorrels, waardoor calcium en magnesium wordt uitgewisseld voor natriumionen.

Alle AQUA AT HOME waterontharders  zijn  uitgerust met een electronische besturingsunit voor nog meer gebruiksgemak. Betrouwbare techniek van één van de grootste fabrikanten uit Amerika.

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst zodat u van kalkvrij water kan genieten door het hele huis. De waterontharder van Aqua at Home heeft vrijwel geen onderhoud nodig. U hoeft alleen af en toe zout bij te vullen en onze waterontharders gaan daar ook nog eens 100% efficiënt mee om. De mate waarop u dit doet is afhankelijk van uw waterconsumptie, de hardheid van het water en het model dat u gebruikt.

Verbetert een waterontharder de smaak van water?

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost. Hoe meer calcium en magnesium, hoe harder het water. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden.
1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water.

HET REGENERATIEPROCES

Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd raken met kalk start het toestel een automatische regeneratie. Uw waterontharder zal zichzelf schoonspoelen met opgelost zout (pekel) dat afkomstig is uit het zoutreservoir. Om u zo min mogelijk te hinderen kunnen wij uw waterontharder zo instellen dat het regeneratieproces ‘s nachts in werking treedt of op een door u gewenste tijdstip. Afhankelijk van het type ontharder duurt dit proces 20 tot 60 minuten. 

RESTHARDHEID

De waterontharders van Aqua at Home zijn gemaakt om 100% van het kalk op een betrouwbare wijze uit het water te verwijderen. Vanwege de Nederlandse drinkwaterwet eis voor een minimale resthardheid worden ze standaard geleverd met een mengventiel en een bypass. U kunt zelf de resthardheid bepalen en uw waterontharder bypass zetten indien nodig. 

Plaatsing van een waterontharder

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst. Wij plaatsen de waterontharder altijd op een goede toegankelijke plaats in uw woning. Denk hierbij aan de meterkast, een bijkeuken, trapkast of garage. Op deze plekken is de waterontharder makkelijk bereikbaar, wanneer u het zout wilt bijvullen of wilt zien hoeveel zout er nog in de zoubak aanwezig is. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen.

REGENERATIEZOUT

Uw Aqua at Home waterontharder wordt standaard met 50kg zout geleverd. De onthardingszout zorgt ervoor dat het hars wordt gereinigd en weer zacht water kan leveren. Naar schatting gebruikt een gemiddeld gezin tussen de 50 en 100kg regeneratiezout per jaar. Bij een hardheid van 10 DH en een jaarverbruik van 200 m³ verbruikt de Aqua at Home waterontharder 60 kg (ongeveer € 35,00) zout per jaar. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw regeneratiezout bestellen.

Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

Wat is de prijs van een Aqua at Home waterontharder?