100% zacht water

Duurzaam

Compact

15 jaar all-in garantie

Hoe werkt de waterontharder van Aqua at Home?

Hoe werkt de waterontharder van Aqua at Home

De waterontharders van Aqua at Home werken op basis van ionenwisseling. Het hard water stroomt door de kunstharskorrels, waardoor calcium en magnesium wordt uitgewisseld voor natriumionen. Hierdoor geniet u van kalkvrij water door het hele huis. De waterontharder van Aqua at Home heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Het is noodzakelijk om het zoutreservoir één keer in de 2 á 4 maanden bij te vullen. De mate waarop u dit doet is afhankelijk van uw waterconsumptie, de hardheid van het water en het model dat u gebruikt.

Het regeneratieproces

Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd raken start het toestel een automatische regeneratie. Uw waterontharder zal zichzelf schoonspoelen met opgelost zout (pekel) dat afkomstig is uit het zoutreservoir. Om u zo min mogelijk te hinderen kunnen wij uw waterontharder zo instellen dat het regeneratieproces ‘s nachts in werking treedt of op een door u gewenste tijdstip. Afhankelijk van het type ontharder duurt dit proces 20 tot 60 minuten. Het afvalwater belandt rechtstreeks in de riolering. 

Regeneratiezout

Uw Aqua at Home waterontharder wordt standaard met eerste vulling zout geleverd. Naar schatting gebruikt een gemiddeld gezin tussen de 75 en 100kg regeneratiezout per jaar. Het is belangrijk dat het regeneratiezout op een hygiënische wijze aan het zoutvat wordt toegevoegd. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw regeneratiezout bestellen.

Resthardheid

De waterontharders van Aqua at Home zijn gemaakt om 100% van het kalk uit het water te verwijderen. Vanwege de Nederlandse drinkwaterwet eis voor een minimale resthardheid worden ze standaard geleverd met een mengventiel en een bypass. U kunt zelf de resthardheid bepalen en uw waterontharder bypass stand zetten indien nodig.

Plaatsing waterontharder

De waterontharder wordt meestal geïnstalleerd op de centrale watertoevoer naar het gebouw. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen.

Offerte aanvragen of meer informatie ontvangen?

We helpen u graag verder.

100% zacht water

Duurzaam

Compact

15 jaar all-in garantie

Waterontharders

Voordelen van een waterontharder

Wat is waterhardheid?

Plaatsing van een waterontharder

AQUA AT HOME

Over Ons

Service en Garantie

Veelgestelde vragen

Klachtregeling

Retour herroepingsrecht

ONZE MODELLEN

Aqua DUO Waterontharder

Aqua COMBI Waterontharder

REGIO

Zwolle

contactgegevens

+31 (85) 060 3800

info@aquaathome.nl

Telfordstraat 9-24

8013 RL Zwolle

De waardering van aquaathome.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.