HOE WERKT DE WATERONTHARDER VAN AQUA AT HOME

De waterontharders van Aqua at Home werken op basis van ionenwisseling. Het hard water stroomt door de kunstharskorrels, waardoor calcium en magnesium wordt uitgewisseld voor natriumionen. Hierdoor geniet u van kalkvrij water door het hele huis. De waterontharder van Aqua at Home heeft vrijwel geen onderhoud nodig. U hoeft alleen af en toe zout bij te vullen en onze waterontharders gaan daar ook nog eens 100% efficiënt mee om. De mate waarop u dit doet is afhankelijk van uw waterconsumptie, de hardheid van het water en het model dat u gebruikt.

Verbetert een waterontharder de smaak van water?

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost. Hoe meer calcium en magnesium, hoe harder het water. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden.
1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water.

HET REGENERATIEPROCES

Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd raken start het toestel een automatische regeneratie. Uw waterontharder zal zichzelf schoonspoelen met opgelost zout (pekel) dat afkomstig is uit het zoutreservoir. Om u zo min mogelijk te hinderen kunnen wij uw waterontharder zo instellen dat het regeneratieproces ‘s nachts in werking treedt of op een door u gewenste tijdstip. Afhankelijk van het type ontharder duurt dit proces 20 tot 60 minuten. Het afvalwater belandt rechtstreeks in de riolering

RESTHARDHEID

De waterontharders van Aqua at Home zijn gemaakt om 100% van het kalk op een betrouwbare wijze uit het water te verwijderen. Vanwege de Nederlandse drinkwaterwet eis voor een minimale resthardheid worden ze standaard geleverd met een mengventiel en een bypass. U kunt zelf de resthardheid bepalen en uw waterontharder bypass zetten indien nodig.

Plaatsing van een waterontharder

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst. Wij plaatsen de waterontharder altijd op een goede toegankelijke plaats in uw woning. Denk hierbij aan de meterkast, een bijkeuken, trapkast of garage. Op deze plekken is de waterontharder makkelijk bereikbaar, wanneer u het zout wilt bijvullen of wilt zien hoeveel zout er nog in de zoubak aanwezig is. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen.

REGENERATIEZOUT

Uw Aqua at Home waterontharder wordt standaard met eerste vulling zout geleverd. Naar schatting gebruikt een gemiddeld gezin tussen de 50 en 100kg regeneratiezout per jaar. Bij een hardheid van 10 DH en een jaarverbruik van 200 m³ verbruikt de Aqua at Home waterontharder 60 kg (ongeveer € 35,00) zout per jaar. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw regeneratiezout bestellen.

Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

Keurmerk webwinkel

Joke Schraa
18/02/2021
Geverifieerde
Sinds een paar maanden deze waterontharder. Perfect! Wonen hier 4,5 jr en de glazen douchewand en kranen blijven mooi na t douchen, zonder te drogen. Je huid blijft zacht en je hebt veel minder zeep nodig. Snelle levering en aansluiting. Zou iedereen Aqua at Home als bedrijf aanraden.
Gerwin Bonhof
18/02/2021
Geverifieerde
Zeer tevreden over dit bedrijf! Professioneel advies en installatie. Prettige mensen. Ze doen echt hun best voor de klant. En het zachte water is echt een verademing.
Adjai Balkaran
30/01/2021
Geverifieerde
Waterontharder laten plaatsen vorig jaar, ben zeer tevreden ermee. Geen kalk te zien in me douche op de glaswanden en nog waterkoker.
Sadinie Pawirodinomo
30/01/2021
Geverifieerde
Dik tevreden over onze waterontharder. Geen teken van kalk tot nu toe in onze nieuwe badkamer en waterkoker. Is zeker aan te raden !
NRG Collectief B.V.
30/01/2021
Geverifieerde
Zeer duurzame oplossing bij kalkaanslag. We maken nu inmiddels 10 maanden gebruik van de waterontharder van aqua at home. Na advies was alles voor ons geregeld van begin tot eind. Monteur was vriendelijk en kregen een duidelijke uitleg over de werking van de ontharder.
Tim de R
29/01/2021
Geverifieerde
Wat een goede service! De mannen waren wat later maar dat hebben ze mooi van te voren aangegeven. Top bedrijf!
Henk Waal
29/01/2021
Geverifieerde
Goed bedrijf! Snelle reactie en levering, zeer beleefde monteur. De montage was zoals beloofd binnen 2 uur klaar. Wij zijn zeer tevreden over Aqua at Home! en raden dit bedrijf zeker aan.
Ahmed el Kaddouri
19/01/2021
Geverifieerde
Aqua at Home heeft bij ons een waterontharder en waterfilter geplaatst. Wij zijn uiterst tevreden over de dienstverlening van dit bedrijf en de service die Abed ons heeft geleverd. Geen moment getwijfeld aan het wel of niet in zee gaan met dit bedrijf. Bovendien is de Prijs/Kwaliteit perfect daar waar sommige bedrijven boven de 2000 euro vragen voor een waterontharder. Aqua At Home dikke duim voor jullie en de 15 jaar garantie die jullie bieden!
Schaarman
28/11/2020
Geverifieerde
Zeer goede service
Eric
26/10/2020
Geverifieerde
Ik ben woonachtig in het zuiden. Via diverse websites stond de regio bekend als een regio met erg hard water. Een hardheid van 13dh waar het landelijk gemiddelde toch rond de 7 dh is. Al enkele maanden rond gekeken naar diverse opties magneten, met zout /met hars werd al snel duidelijk dat ik toch een wilde met zout en hars. Gezocht via google, gezocht via facebook waar ik aquaathome tegenkwam. Daar mijn bevindingen via messenger verteld vervolgens kreeg ik snel adequaat antwoord en een whats-app nummer. Binnen enkele minuten was de afspraak gepland de offerte in m'n mailbox en dat alles binnen 14 dagen. Aantal dagen later was het eindelijk zover, de monteur kwam s'morgen's kregen we nog netjes een app met de vraag of er nog verzoekjes waren als extra zout, harsreiniger, hard heidstest etc Goede 2 uur later (ritje Zwolle-Limburg ) stond de monteur op de stoep vroeg waar de ontharder gewenst was, en in welke positie. Sloot vervolgens de boel aan zoals gewenst en gaf toen teks en uitleg over het functioneren van de aqua combi 2 en de programmering en opties. Overhandigde vervolgens factuur informatie boekje in een net mapje zodat alles mooi bij elkaar bleef. Vervolgens deed hij een meting van de hardheid waarbij de hardheid 16dh was. Daarna activeerde hij het apparaat en deed een nieuwe meting waarbij de uitslag 0 was. Nu enkele dagen later kan ik wel een degelijke revieuw schrijven. De eerste dingen die ik opmerkte zijn ; - Het niet meer hoeven te kauwen op het water. - de koffie de thee de aanmaaklimonade de verhoogde smaakintensiteit van alles wat met het water te maken is en geen vieze zanderige (kalk) smaak meer. - De waterkoker niet meer iedere 2 dagen hoeven te ontkalken. - Mijn huid die vol uitslag zat van het kalkwater ziet nu na 2 dagen al veel beter uit. - verder minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Al met al een degelijk betrouw bedrijf duidelijk en transparant over alles goede voor en na-zorg professioneel in alles dus ik zou zeggen bent u opzoek Dan is dit het juiste adres voor een eerlijke betrouwbare duurzame ontharder die het leven een stuk gezonder en aangenamer maakt. ook het douchen/bad voelt veel frisser en schoner aan erna niet meer de neiging om maar meteen nog eens te douche.

Gratis Advies of offerte ontvangen?

Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

of bel 085 0603800