HOE WERKT DE WATERONTHARDER VAN AQUA AT HOME

De waterontharders van Aqua at Home werken op basis van ionenwisseling. Het hard water stroomt door de kunstharskorrels, waardoor calcium en magnesium wordt uitgewisseld voor natriumionen.

Alle AQUA AT HOME waterontharders  zijn  uitgerust met een electronische besturingsunit voor nog meer gebruiksgemak. Betrouwbare techniek van één van de grootste fabrikanten uit Amerika.

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst zodat u van kalkvrij water kan genieten door het hele huis. De waterontharder van Aqua at Home heeft vrijwel geen onderhoud nodig. U hoeft alleen af en toe zout bij te vullen en onze waterontharders gaan daar ook nog eens 100% efficiënt mee om. De mate waarop u dit doet is afhankelijk van uw waterconsumptie, de hardheid van het water en het model dat u gebruikt.

Verbetert een waterontharder de smaak van water?

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost. Hoe meer calcium en magnesium, hoe harder het water. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden.
1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water.

HET REGENERATIEPROCES

Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd raken met kalk start het toestel een automatische regeneratie. Uw waterontharder zal zichzelf schoonspoelen met opgelost zout (pekel) dat afkomstig is uit het zoutreservoir. Om u zo min mogelijk te hinderen kunnen wij uw waterontharder zo instellen dat het regeneratieproces ‘s nachts in werking treedt of op een door u gewenste tijdstip. Afhankelijk van het type ontharder duurt dit proces 20 tot 60 minuten. 

RESTHARDHEID

De waterontharders van Aqua at Home zijn gemaakt om 100% van het kalk op een betrouwbare wijze uit het water te verwijderen. Vanwege de Nederlandse drinkwaterwet eis voor een minimale resthardheid worden ze standaard geleverd met een mengventiel en een bypass. U kunt zelf de resthardheid bepalen en uw waterontharder bypass zetten indien nodig. 

Plaatsing van een waterontharder

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst. Wij plaatsen de waterontharder altijd op een goede toegankelijke plaats in uw woning. Denk hierbij aan de meterkast, een bijkeuken, trapkast of garage. Op deze plekken is de waterontharder makkelijk bereikbaar, wanneer u het zout wilt bijvullen of wilt zien hoeveel zout er nog in de zoubak aanwezig is. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen.

REGENERATIEZOUT

Uw Aqua at Home waterontharder wordt standaard met 50kg zout geleverd. De onthardingszout zorgt ervoor dat het hars wordt gereinigd en weer zacht water kan leveren. Naar schatting gebruikt een gemiddeld gezin tussen de 50 en 100kg regeneratiezout per jaar. Bij een hardheid van 10 DH en een jaarverbruik van 200 m³ verbruikt de Aqua at Home waterontharder 60 kg (ongeveer € 35,00) zout per jaar. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw regeneratiezout bestellen.

Wat zeggen klanten over Aqua at Home?

Maarten Verboom
06/06/2021
Geverifieerde
Heldere en vriendelijke communicatie; zowel in aankoopproces als op de dag van de installatie. Transparant geholpen aan een mooie en kwalitatieve waterontharder. Daarnaast goede garantievoorwaarden op de waterontharder. Jaarlijks onderhoud is eventueel zelf uit te voeren - daardoor niet gebonden aan servicecontract plus dat kosten beperkt blijven. Bedrijf komt al met al betrouwbaar over en daarmee aanrader!
Quyen Ly
06/06/2021
Geverifieerde
echt 100% zacht water, ben erg blij met Aqua at Home.
Mohammed Dawud
05/06/2021
Geverifieerde
Aqua at Home heeft ook bij ons een waterontharder en waterfilter geplaatst! En wat zijn we hier blij mee! Het water is heerlijk zacht en dat merk je direct! Wat een topinvestering is dit! Ook de service is uitstekend, alles word goed uitgelegd. Ook werd alles netjes geïnstalleerd en netjes achtergelaten. Wij zijn er echt erg blij mee!
Kim Davidse
05/06/2021
Geverifieerde
Snelle nette service. En direct resultaat. Goed te merken aan je huid. Heel blij mee! Bedankt!
Marianne Moedt
04/06/2021
Geverifieerde
Goede service, er wordt goed met je mee gedacht en alles wat de klant wil is mogelijk! De waterontharder doet goed zijn werk. Het water smaakt heerlijk en er is geen kalk meer zichtbaar op douchewand. Ook geen watervlekken meer op het zwarte aanrecht. Een aanrader!
Trudy Jansen
26/05/2021
Geverifieerde
Marc Sleurink
11/05/2021
Geverifieerde
Goede snelle service. Nette communicatie en het product bevalt heel goed.
Dick Davidse
09/05/2021
Geverifieerde
Goede voorlichting en advies. Duidelijke afspraken en perfecte montage. Alles wat je mag verwachten van een leverancier. En dat tegen een scherpe prijs. De ervaring van kalkvrij water is geweldig. Ik kan het iedereen aanraden.
Kirsten Kamps
06/05/2021
Geverifieerde
Wij hebben geen standaard huis en het plaatsen van een waterontharder was een uitdaging. Aqua at home heeft heel goed meegedacht, zijn vriendelijk, makkelijk te bereiken en uiteindelijk hebben ze een waterontharder geplaatst. Ontzettend blij mee.
Woningisolatie Nederland
03/05/2021
Geverifieerde

Adviesgesprek of offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Waterontharders

Voordelen van een waterontharder

Wat is waterhardheid?

Plaatsing van een waterontharder

OVER AQUA AT HOME

Over Ons

Service en Garantie

Veelgestelde vragen

Klachtregeling

Retour herroepingsrecht

ONZE MODELLEN

Aqua DUO Waterontharder

Aqua COMBI Waterontharder

Webshop

Zout bestellen

Waterfilters kopen

Contact

+31 (85) 060 3800

info@aquaathome.nl

Telfordstraat 9-24

8013 RL Zwolle