Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de modellen?

Aqua Duo is een zeer compacte waterontharder met gescheiden zoutreservoir en harstank. Deze is zeer geschikt bij beperkte plaatsingsmogelijkheden. Verkrijgbaar in verchillende capaciteiten.

Aqua Combi is een waterontharder met geïntegreerde zoutbak.
Deze is ook verkrijgbaar in verschillende varianten. Het kleinste model levert voldoende zacht en schoon water voor een gemiddeld gezin.

Waar wordt een waterontharder geïnstalleerd?

De waterontharders van Aqua at Home worden geïnstalleerd op de centrale watertoevoer naar het gebouw. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij de waterontharder in bijna elke geschikte ruimte plaatsen.

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Een waterontharder ontdoet uw drinkwater niet van essentiële mineralen. Het verwijdert alleen magnesium en calcium uit het water.

Verbetert een waterontharder de smaak van water?

Zacht water heeft een fijnere en vollere smaak ten opzichte van hard water. Doordat er geen kalk meer in het water zit geniet uw meer van de smaak van uw koffie, thee, limonade of simpelweg een glas water.

Binnen welke periode wordt een waterontharder geplaatst?

Wij maken gebruik van eigen monteurs en hebben alle toestellen op voorraad kunnen we de waterontharder binnen enkele weken volgens de wettelijk normen installeren. De montage zelf zal ongeveer 3 uren in beslag nemen.

wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een term waarmee wordt aangegeven of er veel of weinig calcium en magnesium deeltjes in uw water zijn opgelost. Hoe meer calcium en magnesium, hoe harder het water. De waterhardheid drukken we in Nederland over het algemeen uit in het aantal Duitse graden.
1 dH betekent dat er 17,8 gram kalkdeeltjes aanwezig zijn bij elke 1000 liter water.

Wat kost een waterontharder?

De prijzen van Aqua at home waterontharders verschillen per type. De prijzen van onze waterontharders beginnen bij € 950,- inclusief 15 jaar volledige garantie. De kleinste waterontkalker is geschikt voor huishoudens van 1 tot 4 personen. Bestaat uw gezin uit meer personen? Dan biedt ons assortiment altijd een waterontharder die bij uw gezinssituatie past.

Is onthardingszout schadelijk voor het milieu?

Nee, want zout is afbreekbaar en wordt minimaal gebruikt bij een regeneratie.

Heeft een waterontharder onderhoud nodig?

Bijna elk apparaat in uw huis vraagt om periodieke onderhoud. Maar de Aqua at Home ontharder niet. De slimme computersturing maakt de waterontharder namelijk helemaal onderhoudsvrij, want het hele proces van schoonmaken verloopt geheel automatisch.

Heeft een waterontharder invloed op de waterdruk?

In de meeste gevallen heeft het geen invloed op de waterdruk, mocht dat zo zijn dan lossen we dat met een drukverhoger op.

Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Zoals met alle producten is er ook een kwaliteitsverschil in waterontharders, wat zich o.a. vertaalt in de levensduur. Aqua at Home heeft jaren lange ervaring met de producten van Clack, die de waterontharder in 1946 reeds heeft uitgevonden. Op een Aqua at Home waterontharder zit 15 jaar garantie en de machine moet eenvoudig 25 jaar mee kunnen gaan.

Is de Aqua at Home waterontharder volume of tijd gestuurd?

Onze waterontharders zijn volume en tijd gestuurd. Tijdsgestuurd betekent dat ze spoelen afhankelijk van de verstreken tijd. Ze letten dus niet op de verzadiging van de harscel.

Bij een volumegestuurde waterontharder wordt er gelet op de verzadiging van de harscel door bij te houden hoeveel water er doorheen is gegaan. Kortom u bent 100% verzekerd van zacht en schoon water.

Meer informatie of offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.